Mrt

Gazi İlkokulu öğretmenlerimiz Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Erasmus+ projesi kapsamında bir Avrupa ülkesi olan Çekya’da. Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+Akreditasyon projesi ile  “İklim Değişikliği ile Mücadele ve Çevre Bilinci” teması ile yürütülen proje çalışmalarını yerinde izlemek için İngilizce Öğretmenimiz Nuriye Kırteke ve Sınıf Öğretmenimiz Nalan Ekici, 3-9 Mart tarihleri arasında  görevli olarak Çekya’ya gidip okullarda yerinde gözlem ve incelemelerde bulunmuşlardır. İşbaşı gözlem ve deneyimlerini okulumuz öğretmenleri ile paylaşmışlardır. Bu kapsamda okulumuzda etkinlikler ve çalışmalar sürdürülmektedir.

Mrt

Rehberlik servisi tarafından Kadına yönelik şiddet ve Aile içi şiddet konulu panolar afişler oluşturuldu, seminerler verildi.

Mrt

İstiklal Marşı'nın en önemli özelliği Kurtuluş Savaşının unutulmaz izlerini ve aziz şehitlerimizin kutsal ruhlarını taşıyor olmasıdır. İstiklal Marşı Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılmış önemli bir eseridir. Mehmet Akif Ersoy bu şiiri özenle yazarak Türk milletine armağan etmiştir.

İstiklal Marşımızın 103.Yılı Kutlu Olsun...

Mrt

Eğitime Destek Platformu tarafından il geneli düzenlenen "ÖZGÜR FİLİSTİN" adlı Resim Yarışmasında 4B Sınıfı Öğrencimiz Erva Artunç İl Üçüncüsü olmuştur. Hukukçu,Yazar Sıtkı Caney'inde katıldığı programda, öğrencimiz ödülünü Turgut Özal Üniversitesi Rektör Yardımcısı İlhan Erdem ve İl Milli Eğitim Müdürü Behçet Bakır'dan aldı. Öğrencimizi,Öğretmenimizi,ailesini tebrik ederiz.

Mrt

İlk kez katıldığımız Tenis Minik Kız Yarışmasında  4B Sınıfı Öğrencileri Buğlem Akdaş, Zehra Kaçmaz İl 1.si,

Tenis Minik Erkeklerde 4C Sınıfı Öğrencisi

Ahmet Asaf Tutuk il 2.si oldular.

Bu büyük başarıda emeği olan Antrenörümüz Yağmur Canpolat, Öğretmenlerimiz Havva Yüksel,Orhan Ağca,Aydın Doğan,öğrencilerimize ve velilerimize teşekkürler.

Mrt

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ı Malatya'ya gelişinde Halk Oyunları Ekibimizden 4C Sınıfı öğrencilerimiz Elif Ayşem Kaçmaz,Halil Emin Şahin,Eymen Fidanlıgül, Yunus Emre Kapan ve 4E Sınıfı öğrencilerimiz Elif Hürü İnkaya,Hiranur Coşkun,Okul Müdürü Orhan Tokmak, Rehber Öğretmenimiz Aydın Doğan,Halk Oyunları Eğitmeni Gökhan Menekşe karşıladı.

Öğrencilerimize ilgi ve alakalarından dolayı Sayın Cumhurbaşkanına, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi yetkililerine,desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize, öğrencilerimize, velilerimize  ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ederiz.

Mrt

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanlığının 2024 yılı faaliyet programında yer alan ve 02-03 mart tarihleri arasında Sivas'ta yapılan U10-U12-U14 Kılıç Eskrim Açık Turnuvası'nda U10 kategorisinde

madalya alan 4C Sınıfı öğrencimiz

Ahmet Asaf Tutuk'u, Antrenörü  Belkıs Koç'u, Ögretmeni Orhan Ağca'yı ve ailesini tebrik ediyoruz.

Mrt

Etkinliğimize katılım sağlayan İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Ali Kaçmaz'a, Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Aygün'e, Şube müdürlerimize, Fırat İlkokulu Müdürü Nurettin Şavur'a, müdür yardımcılarına, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize ve destek olan Endonezya Gönüllülerine  teşekkur ediyoruz.

Mrt

Halk Oyunları Ekibimiz il yarışmalarda okulumuzu başarılı bir şekilde temsil etti.İl Milli Eğitim Müdürümüz Behçet BAKIR ve Gençlik Spor İl Müdürümüz  Ebubekir KAYHAN Halk Oyunları ekibimizle beraber. İlk kez  yarışmalara katıldığımız yeni ekibimiz bundan sonra okulumuzu temsil edecek ekiplere ilham kaynağı olup yol açtılar.En büyük alkış Minik Öğrencilerimize.Emek veren, destek olan  velilerimize ve Gökhan Menekşe'ye sonsuz teşekkürler..

Şbt

Okulumuzun Öğretmenlerine , 3/C ve 4/C sınıfı öğrencilerine yönelik diyabet hastalığı ile ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü görevlileri tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Şbt

İçisleri Bakanı Sayın Ali YERLİKAYA'yı Malatya'ya gelişinde; Okulumuz 4C ve 4E Sınıfı öğrencilerimiz Asrın Efe Karadoğan, Sinem Nacar, Hiranur Coşkun, Halil Şahin ve Halk Oyunları Eğitmeni Gökhan Menekşe ile beraber  karşıladık. İlgilerinden dolayı Sayın Bakanımıza, Valimize ve protokol erkanına teşekkür ediyoruz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak ayı İl 1.si, 4B sınıfı  öğrencimiz Zeynep Esra Özdoğan'ı, öğretmeni Havva Yüksel'i ve ailesini tebrik ediyoruz.

Şbt

Gazi İlkokulu 2/A sınıfı Dönem Sonu Faaliyet Haftası Planlamaları çerçevesinde “Malatya 100.Yıl İl Halk Kütüphanesi’’ni ziyaret ettiler. Kütüphanenin Çocuk kütüphanesi bölümünde önce keyifle boyama yaptılar, ardından Pratik Bardaklar oyunu oynadılar. Kitapları incelediler. Kendilerine okunan masalı dikkatle dinleyen öğrenciler, masal ile ilgili sorulan soruları eksiksiz cevapladılar Sonra ise yaş gruplarına uygun özel atölyelere girdiler. 1. Atölyede deprem simülasyonu ile deprem konusunda bilimsel bakış açısı geliştirdiler. 2. Atölye de ise meraklı bakışları ve soruları  ile deneyler yaptılar. Dolu dolu anılar biriktiren minikler başka bir maceraya atılmak için okula döndüler .

Şbt

Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıl ilk kez yarıyıl tatilinden önceki son haftada öğrencilerin keyifli, eğitici ve öğretici bir hafta geçirmeleri amacıyla düzenlenen "dönem sonu faaliyet haftası", öğrencilerin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılmalarını sağlıyor.

Bu bağlamda Gazi İlkokulu 2/A sınıfı öğretmeni Derya Çetin Cengiz öğrencileri ile Malatya Mabesem’ e gelerek “Kil Atölyesi’nde Tuğba eğitmenimiz ile eğlenceli, öğretici ve bir o kadar da keyifli dakikalara eşlik ettiler. Öğrenciler önce yaratıcılıklarını konuşturup üç boyutlu kil tasarımları yaptılar. Ardından velilerinin getirmiş oldukları ikramları paylaştılar. Sonra Oyuncak Müzesi’’ni ve “Fotoğraf Makinası Müzesi”ni gezdiler. Keşif dolu anlar yaşayan çocuklar ceplerine koydukları bilgilerle okullarına döndüler.

Şbt

Malatya eğitim araştırma hastanesi çocuk acil doktoru Ahmet Resul Bozmaz tecrübe paylaşımı ve söyleşi etkinliğimize katılarak öğrencilerle tecrübelerini paylaşıp öğrencilerin sorularını cevaplamıştır.Teşekkür ederiz.