e-SAFETY (OKUL e-Güvenlik Etiği)

OKUL E Güvenlik Etiği İnternet, çocuklar için harika bir bilgi ve eğlence kaynağı olabilir. Ancak, çevrimiçi ortamda da bazı riskler vardır. Bu nedenle, çocukların interneti güvenli bir şekilde kullanmaları için internet güvenlik etiği kurallarını öğrenmeleri önemlidir.   Okulumuzda internet güvenlik etiğini öğretmek için:   Bilgilendirme: Çocuklara internetin faydaları ve riskleri hakkında düzenli bilgilendirmeler yapılmaktadır.  Kurallar: Çocukların uyması gereken internet güvenlik kuralları sıklıkla hatırlatılmaktadır. Gözetim: Çocuklar internet kullanırken yetişkinler tarafından gözetim altında tutulmalıdır. İletişim: Ebeveynler ve öğretmenler, internet güvenliğiyle ilgili çocuklarla açık bir şekilde iletişim kurmalıdır. İlkokulda internet güvenlik etiği için bazı öneriler:   Kişisel bilgilerin paylaşılmaması: Çocuklara asla adresleri, telefon numaraları veya şifreleri gibi kişisel bilgilerini çevrimiçi ortamda paylaşmamaları gerektiği öğretilmelidir. Yabancılarla konuşmamaları: Çocuklara çevrimiçi ortamda tanıştıkları kişilere karşı dikkatli olmaları ve asla kişisel bilgilerini vermemeleri gerektiği öğretilmelidir. Uygunsuz içerikten kaçınmaları: Çocuklara uygunsuz içerikle karşılaşmaları halinde ne yapmaları gerektiği öğretilmelidir. Siber zorbalığa karşı bilinçlendirilmeleri: Çocuklara siber zorbalığın ne olduğu ve siber zorbalığa maruz kalmaları halinde ne yapmaları gerektiği öğretilmelidir.

Yayın: 02.03.2024 - Güncelleme: 02.03.2024 21:40 - Görüntülenme: 38